Het hulpverlenerscomplex   Staar je niet blind op de ideale partner   Wat is trouw?  
  E-Matching: 11 juli 2008
Hij staat daar, kijkt wat hulpeloos, is niet stoer, en heeft dringend hulp nodig. Een smekende blik in zijn ogen. Zijn leven is een puinhoop, is altijd al een puinhoop geweest en zal zo blijven... tenzij jij hem helpt. Dan ben je geweldig, prachtig en wordt hij eindeloos verliefd totdat hij denkt... iemand gevonden te hebben die nog beter kan helpen.
Lees meer...
  E-Matching: 15 mei 2008
Alle vrouwen willen een man met status en alle mannen zoeken een mooie vrouw die slank is, met lange benen en het liefst blond. Wat een onzin of zit er toch een kern van waarheid in? Ik hoor als datingcoach vaak dergelijke absolute uitspraken. Natuurlijk heb ik wel eens mensen meegemaakt die absurde eisen hadden.
Lees meer...

  E-Matching: 20 maart 2008
Polyamorie is zeer actueel. Omdat ik datingcoach ben voelde ik me zelfs verplicht er een boek over te kopen. Polyamorie is hetzelfde als een open relatie. Je bent eerlijk tegen elkaar en geeft elkaar de ruimte voor meerdere liefdesrelaties. Dit is natuurlijk veel beter dan stiekem vreemdgaan, leugens en bedrog, angst en achterdocht.
Lees meer...
 
             
  Afwijzingen, je wordt er niet vrolijker van   Het gevaar van een cliché   Mondiale pootafdruk  
  E-Matching: 17 januari 2008
Internet daten is momenteel één van de meest gangbare manieren om een partner te ontmoeten. We leven in een hectische drukke maatschappij. Het werk slokt ons op en behalve dat, moeten we toch ook wel wat aan sport doen, onze familie en vrienden niet verwaarlozen, en op de hoogte blijven van wat er speelt. Daarnaast wellicht nog wat vrijwilligerswerk en een hobby die we niet willen laten schieten. Toch ontmoeten we nergens de ware.
Lees meer...
  E-Matching: 28 september 2007
Datingcoach Irma komt dagelijks heel wat datingprofielen tegen. En de een is natuurlijk niet zo goed als de ander. Geen probleem zou je denken, mensen verschillen, dus hun profielen ook. Maar er zijn een aantal punten die Irma zo op kan noemen waarmee vrijwel iedereen zijn profiel kan verbeteren. Het meest hekele punt is toch wel het gebruik van een cliché in een profiel. Dat maakt je namelijk niet geloofwaardiger.
Lees meer...
  Frontiers 2009
Mondiale pootafdruk: Wel spannend hoor het jaar van Darwin. Niemand zal me verwijten dat ik, als vrouwmens, stiekem hoop toch van iets af te stammen dat eleganter is dan een aap Lees meer...
 
             
  Migraine in het spookhuis   Te enthousiast, of juist te rustig   De kapper  
  Vanwege mijn diepe interesse in de parapsychologie (en misschien omdat ik het kosteloos doe), word ik af en toe ingeroepen wanneer mensen wanhopig en angstig zijn, omdat ze menen dat er entiteiten in hun huis zijn: dingen worden verschoven; lampen gaan aan en uit, enz. Al verschillende keren was ik gebeld door een wanhopige dame die 's nachts geen oog dichtdeed omdat er een hels lawaai op zolder was.
Lees meer...
  Toen ik nog heel jong was maakte ik de vergissing door te denken dat mijn ene na mijn andere vriendje naar de huisarts moest omdat ze toch wel erg futloos waren in mijn ogen. Door het gebrek aan levenservaring ging ik teveel van mijzelf uit. Ik vond het heel normaal dat vier uren slaap per nacht genoeg was en dat veertig kilometer lopen energie gaf. Een wandeling van tien kilometer is leuk voor na je zestigste, dacht ik in mijn naïviteit.
Lees meer...
  Een aantal jaren geleden zat ik bij de kapper en het vriendelijke jonge meisje dat mijn haar knipte, vertelde dat haar ouders gescheiden waren. Ze had het er best zwaar mee en bleef bij haar vader wonen omdat ze het haar moeder kwalijk nam dat ze er met een andere man vandoor was gegaan. Natuurlijk was haar vader heel erg verdrietig, teleurgesteld en had hij steun nodig. "Vooral de steun van een vrouw" verduidelijkte de kapster mij.
Lees meer...
 
             
  De biecht   Communicatie en misverstanden gaan vaak samen   De perfecte datehouding  
  Twee dagen na haar eerste date met Bram belde Suzanne me op en ze klonk behoorlijk teleurgesteld. "Hij is heel knap, aardig en het restaurantje was ronduit romantisch met zalig eten, maar ik hoef hem nooit meer te zien. Na onze date heb ik niet geslapen. Bram heeft nog gebeld hoe het ermee ging en ik heb gezegd dat ik hem niet meer wilde zien en dat ik de nacht na het etentje geen oog heb dichtgedaan.
Lees meer...
  Met woorden benoemen we onze realiteit en toch betekenen dezelfde woorden voor geen twee personen precies hetzelfde. Ondertussen gaan we er unaniem van uit dat woorden toch dezelfde betekenis voor iedereen hebben. Globaal klopt dat ook wel maar de associaties die er we persoonlijk bij hebben verschillen van mens tot mens. Wanneer we de ogen sluiten en ons een boom voorstellen ziet de één een dennenboom, de ander een eik en de derde persoon een appelboom.
Lees meer...
  “Dit is echt eng. Mijn eerste date. Wel een leuk restaurantje trouwens. Oh daar zit hij al. Ik zet gewoon door. Er is niets aan de hand. Het is maar een etentje… met een onbekende”. Resoluut stapt Elise op de lange man af die alleen aan een tafeltje zit. “Niet denken, maar doen. Hij kijkt trouwens zeer ongemakkelijk uit zijn ogen. Ben niet de enige met zenuwen”. Lees meer...  
             
  De kinderen zijn er al   Ik herkende hem met moeite, aan zijn ogen   Hij is te aardig  
  Jaren geleden had ik ooit een afspraak in een restaurantje met een man die van mij adviezen wilde voor het oprichten van een praktijk. Er was dus niet eens sprake van een echte date. De man in kwestie was eigenlijk heel aardig, maar had bijbedoelingen. Op een gegeven moment zei hij "de kinderen zijn er al".
Lees meer...
  De eerste keer dat iemand mij een dergelijk verhaal vertelde, stond ik paf. Nu raak ik er steeds meer aan gewend.Er zijn zoveel mannen en vrouwen die namelijk deze vergissing maken. Vergissing is eigenlijk een te mild woord, want het is natuurlijk een vorm van bedrog.
Lees meer...
  Hij was zo aardig, maar niet spannend, echt een broer. Vanochtend las ik het openhartige relaas van een man die beweerde dat lief en aardig zijn vaak dodelijk is in de liefde. Tijdens een workshop in het verleden, vertelde een hele leuke betrouwbare jongen dat vrouwen hem altijd wel als praatvriend wilden, maar zelden als partner. "Moet ik me ook als een ploert gaan gedragen wil ik meer kans hebben?" vroeg hij mij en de andere cursisten wanhopig.
Lees meer...
 
             
  De ploert je komt ze tegen   Het Profiel   De jongleur  
  E-Matching: 2009

De Ploert , een categorie apart. Door een ingenieuze samenloop van omstandigheden hebben alleen briljante vrouwen met een IQ van boven de 145 het zelfhulpboek “Leer de mannen kennen” van Suzie-Ann Armstrong gekocht. Als je de schrijfster mag geloven, zijn de lezeressen stuk voor stuk slimme geweldige vrouwen en te goed voor deze wereld. Lees meer...

  E-Matching: 2010

Dames komt allen, hij is weer in de aanbieding en houdt van verassingen. Lees meer...

  E-matching: 2009

De jongleur is een Don Juan. Hij heeft een liefje hier en een liefje daar en zegt zelf “ik heb het prima voor elkaar”. Een vrouw om mee te wandelen en eentje om mee naar de sauna te gaan. Nummer drie is wel erg jong, maar zij bewondert zijn ellenlange verhalen over zijn professionele en sportieve prestaties die nu al lang verleden tijd zijn. Lees meer...

 
Teksten ©Irma Ellens Maat