Afwijzingen, je wordt er niet vrolijker van

E-Matching: 17 januari 2008
Internet daten is momenteel één van de meest gangbare manieren om een partner te ontmoeten. We leven in een hectische drukke maatschappij. Het werk slokt ons op en behalve dat, moeten we toch ook wel wat aan sport doen, onze familie en vrienden niet verwaarlozen, en op de hoogte blijven van wat er speelt. Daarnaast wellicht nog wat vrijwilligerswerk en een hobby die we niet willen laten schieten. Toch ontmoeten we nergens de ware.

Op het werk is iedereen getrouwd of woont samen, en die ene tja, niet onze smaak. De hobby is geweldig maar daar zitten toevallig alleen maar mensen van het eigen geslacht en onze vriendenkring heeft ook weinig te bieden wat leuke vrijgezellen betreft.

Dan maar daten via internet
Hartstikke spannend. Ineens zie je veel leuke mensen, leeftijdsgenoten, vrijgezel, ongeveer hetzelfde opleidingsniveau, leuke foto’s. Het lijkt alsof heel veel interessante mensen op zoek zijn naar een wederhelft. Een inderdaad Nederland telt heel veel singles. Er zitten drie tussen, waar je direct al een tikkeltje op valt. Enthousiast verstuur je interesse-mailtjes.

"In de haast had je alle drie een hele snelle mail gestuurd"

Schijn bedriegt
Hoe kan dat nou? Je krijgt maar van eentje een antwoord en wel dat hij reeds chat met een zeer leuke vrouw. Het leek zo makkelijk, maar schijn bedriegt. In de haast had je alle drie een hele snelle mail gestuurd. Dezelfde mail trouwens, dit vond je wel zo handig. Nadat je doorkreeg dat je meer tijd moest steken in het eerste mailtje, belangstelling moest tonen, en het een persoonlijk tintje diende te geven, gaat het veel beter.

Buikpijn
Met pijn in je buik loop je naar het restaurantje waar je die interessante mooie man gaat ontmoeten. De avond vliegt voorbij, en het gesprek gaat geweldig. Je gaat achteraf nog ergens anders iets drinken. Totaal verliefd slaap je niet de komende nacht. Hij zou bellen had hij gezegd en je gaat ervan uit dat jullie een relatie gaan krijgen. De volgende dag merk je op je werk weinig van die slapeloze nacht. Je loopt in een roze wolk.

"...hij voelde niet die klik"

Na vier dagen komen de twijfels. Nog niets gehoord. Het is toch wel wederzijds? Je mailt en krijgt vervolgens een kort maar teleurstellend antwoord. Natuurlijk vond hij het ook ontzettend leuk, je bent een hele lieve vrouw, maar hij voelde niet die klik.


Afwijzingen zijn pijnlijk.

Blijkbaar is hij zo beïnvloed door wat hij in films ziet, dat hij alleen maar voor liefde op het eerste gezicht gaat. Hij vergeet dat jullie zo op dezelfde golflengte zaten en zo goed konden praten, veel overeenkomsten hadden. Nee hij ziet alleen het feit dat hij niet binnen een paar minuten smoorverliefd is geworden. Hij gaat alleen voor liefde op het eerste gezicht.

Begripvolle vrienden
Je zit in zak en as en vervloekt internet. Toch kom je verder niemand tegen en iets rustiger, met een realistischer kijk op de zaken, ga je weer daten. Het duurt eventjes, een maand of vier, en dan ontmoet je hem, de liefde van je leven. Een man met een gouden hart en veel humor.

"De kunst is om dan weer overeind te krabbelen en verder te gaan"

Met schrik denk je nog dat je dankzij je begripvolle vriendin weer bent gaan daten. Ze zei nog dat je het een kans moest geven, dat je niet kan verwachten dat de eerste ontmoeting al tot een relatie leidt. Ze zei zelfs heel nuchter: afwijzingen zijn niet leuk, zelfs pijnlijk, je wordt er niet vrolijker van, maar het hoort bij het leven.

Niet iedereen op wie jij valt, valt op jou. Ga door en trek het je niet persoonlijk aan. De meeste mensen worden niet zo snel verliefd. Risico’s nemen hoort bij het leven. Gaat het mis dan is het pijnlijk. De kunst is om dan weer overeind te krabbelen en verder te gaan.

Ontwerp ©Rick Devente