Staar je niet blind op de ideale partner

E-Matching: 15 mei 2008
Alle vrouwen willen een man met status en alle mannen zoeken een mooie vrouw die slank is, met lange benen en het liefst blond. Wat een onzin of zit er toch een kern van waarheid in?

Ik hoor als datingcoach vaak dergelijke absolute uitspraken. Natuurlijk heb ik wel eens mensen meegemaakt die absurde eisen hadden. Zo kwam ik een vrouw tegen die zelf niet veel centjes had maar perse een man wilde die miljonair moest zijn. Ook ken ik een man die zelf niet vooraan stond toen moeder natuur haar giften uitdeelde, maar absoluut een bloedmooie veel jongere partner wilde. Een man die op zoek is naar een vrouw met geld omdat hij zelf niet wil werken en bang is dat hij op den duur zijn uitkering kwijt raakt ben ik ook al tegengekomen. Toch blijven dit de uitzonderingen. Gelukkig maar, anders zag de wereld er vreemd uit.

Verboden door de kerk
De kleine kern van waarheid die in deze vreemde uitspraken zit, is als volgt te verklaren. Vroeger waren vrouwen financieel afhankelijk van hun partner. Van de huidige bijna gelijkwaardigheid op de arbeidsmarkt was er nog geen sprake en gezinsplanning was moeilijker omdat voorbehoedsmiddelen minder werden gebruikt of verboden waren door de kerk.

"Vroeger waren vrouwen financieel afhankelijk van hun partner"

Als vrouw kon je destijds inderdaad beter niet trouwen met iemand die totaal geen werklust had en niet de verantwoordelijkheid van een gezin kon dragen.

Man zoekt ook liefde
Veel mannen zijn visueel ingesteld en vinden het uiterlijk iets belangrijker dan vrouwen. Vooral door de media wordt dit beeld naar buiten gedragen. Toch blijf ik van mening dat de gemiddelde man of vrouw hier ver boven staat en gewoon op zoek is naar een liefdevolle relatie. Ik zou dergelijke beperkende overtuigingen dan ook maar niet gaan geloven. Het zou immers ontmoedigend werken wanneer je niet aan deze kenmerken zou voldoen.
Staar je vooral niet blind op hoe de ideale partner eruit moet zien, maar accepteer jezelf. Blijf eerlijk tijdens het daten maar wees niet te bescheiden.


Staar je niet blind op de ideale partner...

Benadruk je sterke punten en ga je zwakkere kanten vooral niet verbloemen. Het heeft geen zin om je anders voor te doen dan je bent, want vroeg of laat in een relatie komt de ander er toch wel achter.

Luisterend oor
Ga niet toneelspelen en trek niet een trukendoos met versiertips open. Doe wel je best op een gezonde manier. Toon belangstelling voor de ander en probeer het hem of haar naar de zin te maken. Een luisterend oor of een lief met zorg uitgezocht cadeautje hoort er toch bij als je elkaar leuk begint te vinden.

"Ik heb nog nooit een vrouw horen klagen dat haar date saai en alledaags was omdat hij rode rozen meenam of lekker voor haar kookte"

Wanneer je toch mee wilt doen aan bepaalde universele overtuigingen dan mag je best wel een tikkeltje ouderwets zijn. Ik heb nog nooit een vrouw horen klagen dat haar date saai en alledaags was omdat hij rode rozen meenam of lekker voor haar kookte. Ik heb eveneens nooit klachten van een man gehad wanneer een vrouw zich op haar gemak bij hem voelde en enthousiast reageerde.

Ontwerp ©Rick Devente